Синоніми до слова Божа благодать

Синоніми до слова Божа благодать

Приклади використання слова Божа благодать

Він же мовив мені: «Константин, серед царів великим називаюся, з горішнього Царства до тебе зійшов сповістити, наскільки велику благодать і в Христа сміливість мають на небі ті, що тут ярмо Христове взяли.

Божа жона витягла срібну голку та котушку шовкових ниток і почала зашивати по живому, а коли скінчила, змастила шкіру якоюсь червоною олією, наклала ще листя і зав’язала груди шматком ягнячої шкури.

Коли їх божа постанова благоволить узяти жінку в чоловіка, то нехай він спомяне кравців земних: утїшають вона його тим, що коли стара одежа зносилась, є кому зробити нову.

Однак благодать відступила від неї, і вона лишилась віч-на-віч зі своїми непросвітленими інстинктами.

Він каже: «Осінила мене благодать Божа, і я з волі Божої звістив нове розуміння Бога».

Божа милість — життя душі, невичерпне джерело милосердя, що наповнюється кожної хвилини.

Почесне місце серед праведників займає Матір Божа та святий Петро з ключами від Раю.

І все гідне уобоги — тільки там, усі пристрасті, вся краса, всі трагедії, вся глибинна суть: Ісус, мати божа, апостоли, Євхаристія, благословення, чудеса, прокльони й поклони.

— Так, Ісаку , — мовив пріор Еймер , — схили коліна перед Богом в особі його служителя, і хто знає - можливо, щире твоє каяття й добрі пожертвування на усипальницю святого Роберта принесуть несподівану благодать і тобі, і твоїй дочці Ребецці.

Може іскра божа впасти на темну безодню нашого серця й раптом осяяти.