Синоніми до слова З-під палиці

Синоніми до слова З-під палиці

Приклади використання слова З-під палиці

Чи, може, вони переслідували людей тільки тому, що Вічність, під приводом боротьби з цими невдачами, зовсім вилучала з Реальностей космічні подорожі?

— Мене не впізнала б нині й рідна донька, якби не загинула під час безперервних травневих бомбардувань …

Він взагалі не зронив більше ні слова, доки вони не під' їхали до великої кам’яниці, де зі зламаною ногою лежав Джон Пендлтон.

І він потяг за собою розлюченого принца, що пручався й виривався в нього з рук, і зник із ним в одному з найближчих подвір' їв під сміх і веселі крики огидного вуличного наброду.

Так після того, що я під Полтавою бачив, то вже їх жалувати не стану.

Тигеллін хвалиться, що вигадає для імператора щось не просто велике, а колосальне … Боюсь, одначе, щоб він під мене не підкопався.

Хряснули під важким келепом кістки польського богатиря, і з голови його по повітрю розлетівся скривавлений мозок, обляпавши коней обох бойців.

Ніваро відчув себе пташкою, маленькою чорно-білою пташкою — з тих, що ліплять гнізда під дахами осель.

Всамперед покажеться з-за гори костьол мурований, білий і червоний дах під бляхою; там один за другим єврейські дімки, все з заїздами і новий недостроєний ратуш, та коло його журавель над колодязем (а там і колодязь звуть криницею).

Та під час патетичних монологів зал сміявся, у комедійних ситуаціях позіхав, а драми і хроніки-мелодрами мали успіх лише на загальних виробничих зборах трупи.