Синоніми до слова Поставати в уяві

Синоніми до слова Поставати в уяві

Приклади використання слова Поставати в уяві

Та, на щастя, як нашого народу, так і всього людства, це нове «соціялістичне суспільство» існує переважно в уяві кремлівських можновладців, лише на сторінках совєтської преси та в ухвалах різних пленумів.

Я не був поетичною натурою, але ці мізерні рештки римського шляху спрямовували думки до античності, до часів Трої; в уяві поставали стрункі ряди когорт, великі каравани, навантажені шовками, золотом, порфіром і іншими дивами.

На смерть перелякані, вони представляли як факти те чого вони боялися і що було страшним маривом у їх уяві.

Навіть не тре ба вик ли ка ти в уяві пор ног рафічну кар тин ку.

І хоч уже наступного дня вони про цю розмову наче забули і все було як і раніше, Галю в глибині душі гнітила неясна підозра, що Альоша все-таки не зовсім такий, яким вона бачила його в своїй уяві.

Не дозволяла своїй уяві торкатися того образу Райнера, який вона поховала у своїй пам’яті так вдало, що він по-зрадницьки приходив до неї у снах, а сни не обманеш.

С. С. Аверінцев переконливо доводить, що в уяві середньовічної людини християнський храм сприймався осередком християнського

Іншим разом знов переживала в уяві сцени, в котрих відогравала якусь роль, що в ній терпіла несказанно.

Такі люди, будучи віддані уяві, ентузіязму й активному завоюванню, виснажують себе намаганням осягнути контемпляцію, ніби вона якийсь об' єкт чи матеріяльне багатство, політична влада, вчений ступінь чи духовний сан.

— бачила в уяві його біля вуликів, самотнього, запечаленого.