Синоніми до слова Пророк

Синоніми до слова Пророк

Приклади використання слова Пророк

* не задовольняють вимогам світового рівня * не враховують належним чином гідність людської особи * оцінка, чи дане пророцтво є об’явленням Божої волі, належить до Церкви * пророк, бажаючий виразити таємницю

Тоді Пророк (мир йому і благословення Аллаха !) сказав: «О, «Умар, чи ти знаєш того, хто запитував ?».

«Пошукаймо перше внутрі нас іскру правди Божої а вона, освятивши нашу тьму, пошле нас до святого Силоаму біблійних вод, до яких накликує пророк

Пророк-рабін Езикіел слово «ґоґ» створив з сумеріянського слова «кур», що зна чить «гора», «зверхник», «князь».

— міфічний пророк, якому приписують авторство «Авести» — священної книги давніх персів.

— У Старому Заповіті Йона — пророк, якого Бог послав проповідувати до міста Ніневії, столиці Ассирійської імперії, однак той не виконав божественної місії і був покараний — його проковтнула величезна рибина, у череві якої він провів три доби.

Посланець та пророк Аллаха, через якого був переданий людям текст Корану.

І ось пророк, велична й ясна постать освітлює землю та вказує на несамовиту дійсність.

Жахливо, коли в когось такого зароджується ідея, що він — пророк, посланець Бога або людина з місією змінити світ …

Чоловік написав мені листа, закликаючи до своєї релігії, і я вірю, що він справді Пророк, котрого ми очікували.