Синоніми до слова Пускати за вітром

Синоніми до слова Пускати за вітром

Приклади використання слова Пускати за вітром

Рожеві квіти підіймалися з ряботіння тернин, і луги сповнилися тими ніжними і п’янкими пахощами, не рознесеними вітром, що бувають тільки у необвіяних складках долин.

— Її почав відбудовувати Менглі-Гірей ще минулого літа, щоб не пускати нас до моря.

Голос владики пронісся вітром по обледенілих серцях, рванув всіми коріннями чуття, лискавкою грому освітив велику втрату, аж по її глибінь, остаточну.

Все частіше ці порівняння з рідною землею виникали у Беллінсгаузена, який вів детальний щоденник: «На горизонті був туман, точнісінько як у С. — Петербурзі, коли річка Нева скресає і вологу від неї морським вітром приносить у місто».

Він біг, захльостуваний вітром і косими колючими струменями дощу, по залитих водою дорожніх вибоїнах, задихаючись, з однією думкою: де завгодно, як завгодно знайти допомогу, врятувати Марусю !. .

Підхоплене вітром судно швидко понеслося у невідому чорну далечінь моря.

Скажімо, коли судно дало течу, його часто пускають за вітром і при високій хвилі, бо під час дрейфу корпус зазнає величезного тиску, і шви розходяться ще дужче, а коли корабель іде за вітром, тиск на корпус значно слабший.

Після того як стрілець випустив свого гінця смерті, він повинен сховатися за стовбур і пускати наступну стрілу лише тоді, коли буде переконаний, що в його бік ніхто не дивиться.

Три речі видавалися мені просто несамовитими — вони були такими незрозумілими, такими неозначеними, що пускати свою фантазію їхніми потойбічними поверхнями було для мене як пірнати на ґумовому тросі в холодне провалля.

Байдуже, пере, прачує, стукає прачем … а воно як рване кригу, як попре її вітром …